Bemiddelingsbureau ZeP, Regios Groningen en Drenthe in Groningen

Bemiddelingsbureau ZeP, verzorgt arbeidsbemiddeling tussen zorginstellingen en stalhouderijen. Zep staat voor Zorg en Paard. Zep bemiddelt tussen zorg instellingen, zoals uitkeringsinstanties, zorgverzekeraars en overige zorginstellingen en cliënten die terug willen keren naar de arbeidsmarkt, maar voor wie de afstand tot de reguliere arbeidsmarkt nog te groot is. Zij leren via deze arbeidsbemiddeling omgaan met een werksituatie, werkritme opbouwen en omgaan met het sociale element op een leerbedrijf, de stalhouderij.

Over Bemiddelingsbureau ZeP, Regios Groningen en Drenthe

Bemiddelingsbureau ZeP, Regios Groningen en Drenthe valt onder de rubriek reintegratie in Groningen.

Welkom op de site van Bemiddelingsbureau ZeP ( Zorg en Paard). Het bemiddelingsbureau dat trajecten op zorgstallen coördineert en begeleidt. Op deze site vindt u aanvullende informatie over de organisatie en de werkzaamheden van ZeP. Bent u zich aan het (her)oriënteren op de arbeidsmarkt, zoekt u een passende stageplaats voor uw leerling binnen het speciaal onderwijs of bent u of uw kind gebaat bij dagbesteding in een rustige, natuurlijke en veilige omgeving kijkt u dan onder het kopje zorgstallen. Hieronder vindt u per zorgstal een korte introductie van het bedrijf en de activiteiten. Mocht u na het bestuderen van de site nog vragen hebben, neemt u dan contact op.

Organisatie: Bemiddelingsbureau ZeP (Zorg en Paard), ontwikkelt, communiceert en begeleidt trajecten gericht op zorg, arbeid en welzijn. Dit doen wij in samenwerking met zorgvuldig geselecteerde stalhouderijen (zorgstallen). Elke regio heeft een eigen adviseur die betrokken is bij de begeleiding van de cliënten. Op deze manier waarborgen wij één van onze belangrijkste speerpunten: persoonlijke aanpak in de vorm van veel contactmomenten.

Verschillende doelgroepen ondervinden baat bij trajecten die op een zorgstal plaatsvinden. Bijvoorbeeld cliënten die moeten re-socialiseren of re-integreren. Zij leren via een op hen toegespitst traject terug te keren in de maatschappij (re-socialisatie) of omgaan met een werksituatie (arbeidsgewenning).

Naast re-socialisatie en re-integratie houden wij ons bezig met dagbesteding voor verschillende doelgroepen, zoals kinderen en volwassenen met een Persoons Gebonden Budget of jongeren uit het Speciaal Onderwijs. Dagbesteding is erop gericht om op een rustige manier activiteiten te ondernemen die de cliënt aanspreken. Ook zijn er stagetrajecten gericht op het Speciaal Onderwijs. Tijdens deze trajecten wordt er naast het reguliere stagetraject, veel aandacht besteed aan sociale vaardigheden en het omgaan met situaties die zich kunnen voordoen op de werkvloer.

Tijdens het traject is er een adviseur van ZeP intensief betrokken bij de begeleiding van zowel de cliënt als de zorgstal. Het inrichten van de trajecten is altijd maatwerk, waarbij de doelen uiteen kunnen lopen. De nadruk kan liggen op persoonlijke ontwikkeling, arbeidsgewenning, ontspanning/dagbesteding of het aanleren van vaardigheden gericht op een vak binnen de hippische sector. Ook de achtergrond en de persoonlijke wensen van een cliënt worden meegenomen bij het samenstellen van een trajectplan. Dit plan dient als leidraad voor de zorgstal bij het begeleiden van een cliënt. Naast een intakegesprek vinden er ook voortgangsgesprekken plaats, waarover uitgebreid gerapporteerd wordt aan de zorginstellingen. De adviseur is nauw betrokken bij de cliënt en de stal, zodat het succes van de trajecten gewaarborgd kan worden.

Voor elke regio is er een adviseur beschikbaar die u te woord kan staan over de mogelijkheden op onze zorgstallen.

Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Bemiddelingsbureau ZeP, Regios Groningen en Drenthe uit de rubriek reintegratie uit Groningen is gevestigd aan de Aweg 43g in Groningen. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-25001051.

Diensten en producten voor reintegratie

Trefwoorden die horen bij Bemiddelingsbureau ZeP, Regios Groningen en Drenthe zijn o.a. :

Nieuws van Bemiddelingsbureau ZeP, Regios Groningen en Drenthe in Groningen

Nieuwe zorgstal in Zeeland

Nieuwe zorgstal in Zeeland

DWS Stables is een gezellige manege net buiten het dorpje Wolphaartsdijk in gemeente Goes.

Open dag ZeP Zeeland

Open dag ZeP Zeeland

Bemiddelingsbureau ZeP Zeeland houdt zaterdag 7 april in samenwerking met DWS Stables een open dag.

Nieuwe zorgstal in Oostburg

Nieuwe zorgstal in Oostburg

Bij de Horsemans Retreat ligt de nadruk op natuur, rust en ruimte.