4 handige Tips van Software Vergelijken

4 tips om je urenregistratie snel op orde te hebben.

4 handige Tips van Software Vergelijken

Urenregistratie snel op orde

Als ondernemer is je tijd heilig. Alle tijd die je beschikbaar hebt voor de groei van je onderneming wil je optimaal besteden om er zoveel mogelijk uit te halen. Het bijhouden van je gewerkte uren is meestal niet de meest favoriete taak van een zzp’er, maar je moet er wel even wat tijd voor vrijmaken. Uit onderzoek blijkt dat slechts 38 procent van de ondernemers zijn of haar uren één of meerdere keren per dag registreert. Weer 22 procent doet dit twee keer per maand. Om je tijdsregistratie zo nauwkeurig mogelijk bij te houden, is het van belang dat je dit minimaal één keer per dag doet. Hoe langer je het uitstelt, des te sneller de kans dat je dingen vergeet. Wil je weten hoe je je urenregistratie snel op orde hebt? Dit artikel geeft je vier tips hoe je dit efficiënt aanpakt.

Tip 1: Gebruik een online urenregistratiesysteem

Om je uren eenvoudig en volledig te verantwoorden, kan een online urenregistratiesysteem een goed hulpmiddel zijn. Met tijdsregistratie software kun je in principe overal en op elk moment van de dag je urenregistratie bijhouden als zzp'er. Hierdoor zie je uren niet zo snel meer over het hoofd. Met een tijdsregistratiesysteem kunnen de uren per project of soort uren worden ingedeeld. Dit maakt het (voor opdrachtgevers) inzichtelijk hoeveel tijd je voor bepaalde taken nodig hebt.

Tip 2: Koppel je urenregistratiesysteem aan andere programma’s

Wil je je urenregistratie nog sneller bij kunnen houden? Wanneer je het urenregistratieprogramma koppelt aan andere bedrijfssoftware kun je het tijdregistratieproces automatiseren. Je kunt bijvoorbeeld je urenregistratie integreren met een facturatieprogramma of een boekhoudpakket. Vervolgens kun je gewerkte uren automatisch factureren en eenvoudig inboeken.

Tip 3: Houd je uren bij via een mobiele app

Veel urenregistratiesoftware-aanbieders hebben een mobiele app van het programma beschikbaar. Met deze app kun je eenvoudig in- en uitklokken door op de start- of stopknop te drukken voor elke activiteit. De app maakt vervolgens automatisch rapporten van je tijdsbesteding. Ook zijn er apps die ‘context aware’ zijn. Dit betekent dat het systeem met gps-coördinaten jouw locatie matcht aan een klant in je systeem. Wanneer je op locatie aankomt krijg je een notificatie van het systeem dat je bent ingecheckt. Vertrek je weer? Dan krijg je een bericht dat je bent uitgecheckt. Dit verzekert je zonder enige moeite van een accurate urenregistratie.

Tip 4: Voorkom uitstelgedrag

Ondernemers blijken hun uren te weinig te registreren, zoals al in de introductie is benoemd. Het kan zijn dat het er wel eens bij inschiet, maar probeer procrastinatie te voorkomen. Werk voor je uitschuiven heeft geen nut, dus doe het dan ook niet. Want van uitstel komt afstel. Houd je uren elke dag of het liefst na elke taak bij, zodat je een volledig en accuraat mogelijke registratie van het totaal aantal gewerkte uren.

Geplaatst op donderdag 19 januari 2017.

Over Appwiki

Dit bericht is geschreven door Appwiki. Het bedrijf valt onder adviesbureau uit Groningen. Trefwoorden van Appwiki uit Groningen : software kiezen, software kopen, bedrijfssoftware kopen, bedrijfssoftware vergelijken, onafhankelijke vergelijker bedrijfssoftware, boekhoudsoftware, vergelijking van software, software vergelijkingssite, facturatiesoftware, urenregistratiesoftware, webshop software, relatiebeheersoftware,.

Lees meer over Appwiki.