CRM software voor kleine ondernemers

Waarom CRM software als kleine ondernemer?

CRM software voor kleine ondernemers

Waardevolle relaties opbouwen is onbetaalbaar. Daarnaast zijn die relaties ook de drijvende kracht van je bedrijf, omdat een goed netwerk je veel kansen biedt. Denk bijvoorbeeld aan potentiële projecten, opdrachten, personeel, fusies of nieuwe klanten. Het is daarom belangrijk om een goed netwerk op te bouwen, maar ook om bestaande relaties efficiënt te onderhouden.

Je bedrijf draait uiteindelijk door en om mensen die in je producten en/of diensten geloven. Maar hoe kun je dit als kleine ondernemer efficiënt en effectief aanpakken? Gebruik maken van CRM software kan een goede uitkomst bieden om je contacten goed te beheren. Dit artikel laat zien welke voordelen een CRM systeem voor een ondernemer kan hebben.

Je kunt effectief relaties beheren:

Heb je op een gegeven moment een waardevol klantenbestand opgebouwd? Dan is het zaak om vervolgens een adresboek bij te houden voor het managen van je contacten. Met een CRM pakket kun je dit efficiënt bijhouden, je hebt namelijk alle contacten gebundeld in één overzicht. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om automatische reclamecampagnes en bellijsten bij te houden. Zo houd je je relaties makkelijk op de hoogte van ontwikkelingen en betrokken bij je bedrijf. Het is ook een effectieve werkwijze omdat je altijd en overal je klantinformatie beschikbaar hebt.

Persoonlijke benadering:

Als ondernemer moet je al veel dingen zelf doen. Goed je klanten beheren kan daardoor een lastige en tijdrovende opgave zijn. Een CRM systeem kan een hoop werk uit handen nemen. Naast dat je relaties effectief kunt beheren, kun je ook inzichtelijk maken wanneer en wat je precies met klanten hebt gecommuniceerd. Dit maakt het mogelijk om persoonlijker te werk te gaan, je hebt namelijk de gehele gespreksgeschiedenis beschikbaar en kun je op elk moment inzien. Als kleine ondernemer is het belangrijk om een goede indruk achter te laten. zodat mensen weer bij je terugkomen. Een persoonlijk gesprek waar je snel kunt inhaken op de behoeften van de klant, geeft de klant een positieve ervaring en maakt het tegelijkertijd voor jou ook een stuk makkelijker.

Je kunt offertes en facturen maken:

Eén van de handige features aan een CRM systeem is dat je de mogelijkheid hebt om eenvoudig facturen en offertes op te stellen. De meeste CRM pakketten bieden dit aan. Dus heb je een deal rond, dan kun je direct een factuur opstellen en versturen. Op deze manier behoud je overzicht over je verkoopproces vanaf het moment van acquisitie naar het afsluiten van een deal.

Social CRM:

Om je netwerk nog meer uit te breiden kun je naast CRM ook SCRM, ofwel Social CRM, inzetten. Hiermee bereik je klanten via verschillende relevante Social Media kanalen. Met SCRM verzamel je niet alleen persoonsgegevens, maar ook een volledig beeld van online conversaties. Het zijn handige diensten die je kunt inzetten voor het volgen van relevante meldingen van producten en merken. Daarnaast bereik je niet alleen de klanten via hun voorkeurskanaal, maar ook de hele community waarmee deze persoon een connectie mee heeft. Misschien denk je nu dat Social Media alleen interessant is voor grote bedrijven, maar ook voor de kleinere ondernemers kan dit waardevol zijn. Social Media speelt een centrale rol in onze samenleving. Via deze kanalen houden we contact met vrienden en familie, lezen nieuws en worden geprikkeld door interessante aanbiedingen. Gebruik dit in je voordeel!

Het is betaalbaar:

Je bedrijf bestaat misschien nog niet zo lang en hebt nog niet zoveel opgebouwd. Als kleine ondernemer wil je vaak ook nog erg op je budget letten. Een software programma aanschaffen voor het onderhouden van je contacten lijkt in eerste instantie als een extra kostenpost, maar tegenwoordig kun je al voor een klein bedrag per maand een online CRM programma gebruiken. Een CRM pakket met alle belangrijke functionaliteiten heb je al vanaf 15 euro per maand. Dat ga je zeker terug verdienen.

Gratis proberen?

Ben je er nog niet over uit of nog niet helemaal overtuigd van de voordelen? Bekijkt u dan de website eens.

In deze proeftijd heb je de mogelijkheid om een alle functies te testen en bekend te worden met het programma. Een gratis proefperiode zit meestal tussen de 14 en 30 dagen en verplicht je tot niets.

Geplaatst op donderdag 6 juli 2017.

Over Appwiki

Dit bericht is geschreven door Appwiki. Het bedrijf valt onder adviesbureau uit Groningen. Trefwoorden van Appwiki uit Groningen : software kiezen, software kopen, bedrijfssoftware kopen, bedrijfssoftware vergelijken, onafhankelijke vergelijker bedrijfssoftware, boekhoudsoftware, vergelijking van software, software vergelijkingssite, facturatiesoftware, urenregistratiesoftware, webshop software, relatiebeheersoftware,.

Lees meer over Appwiki.