Totally in Shape, Halleluja!

De voormalige Opstandingskerk aan de PC Hooftlaan in Groningen krijgt vanaf 1 juli een nieuwe invulling.

Totally in Shape, Halleluja!

De voormalige Opstandingskerk aan de PC Hooftlaan in Groningen krijgt vanaf 1 juli een nieuwe invulling. Stefan Alfons trekt er in met zijn sport- en lifestylecentrum Totally in Shape dat nu nog in de Multatulistraat gevestigd is.

Op de nieuwe locatie wil Alfons, naast personal training, small group training, mental coaching en lifestyle coaching, (muziek-)evenementen, seminars en workshops organiseren. Ook wil hij vergaderruimtes en zalen gaan verhuren.

Alfons is opgegroeid in de Molukse wijk in de van Eedenstraat in de Wijert. Na wat omzwervingen is hij in 1997 met zijn gezin in de Wijert komen wonen. Hij werkte tot 2008 voor de Informatie Beheer Groep (IBG) als evenementencoördinator. Zijn passies zijn het organiseren van evenementen en sport. Daar wilde hij mee verder, en hij begon een personal trainingcenter Totally in Shape, in de Oosterparkwijk. Toen deze na 4 jaar, qua ruimte en uitstraling niet meer voldeed aan zijn visie, verhuisde hij naar de oude Multatulischool in de Multatulistraat, op een paar honderd meter van de voormalige kerk. Nu 5 jaar verder, begint Alfons weer aan een nieuw avontuur, Totally in Shape in een kerk

Voordat de kerk gebruikt kan worden als sport- en lifestylecentrum, moet er nog wel wat gebeuren. Zo beschikt de kerk nu nog niet over douches en kleedkamers. In de zaal waar de diensten werden gehouden wordt de vloer gelijkgetrokken met houten planken. Het grootste deel van de kerkbanken wordt weggehaald. „Een paar banken blijven staan, zodat je daarop kunt uitpuffen na een zware training.” Het is de bedoeling dat er een gedeelte komt met kunstgras en rubber voor de verschillende trainingen zoals personal training, bootcamp, boksfun en small group trainingen, vertelt een enthousiaste Alfons.

De zaal wordt zodanig ingedeeld, dat deze in een mum van tijd geschikt gemaakt kan worden voor lezingen en concerten. Alfons denkt hierin heel breed: van gospel tot disco en van voeding tot mental coaching. In een kleinere setting zijn bijvoorbeeld workshops mogelijk in een van de andere ruimtes in de kerk.

Op de bovenste verdieping van de kerk is één langgerekte ruimte, die met scheidingswanden opgedeeld kan worden. Die ruimtes wil Alfons gaan verhuren als vergaderruimte. In het pand zit ook een bar. Die moet wel opgeknapt worden, geeft Alfons toe. „Ik ben in gesprek met onder andere een bierbrouwer om te kijken hoe we hier iets moois van kunnen maken”, zegt Alfons. Ook kan er tijdens evenementen gegeten worden. Alfons kookt het liefst zelf, maar is ook in gesprek met een cateringbedrijf dat volgens zijn receptuur gaat werken.

Alfons: „ik kan niet wachten om iedereen kennis te laten maken met ons vernieuwde concept, welke ik samen met mijn zoon Rowin heb doorontwikkeld”. Vanaf 1 juli 2019 is de Wijert weer een bijzondere onderneming rijker. Voor meer informatie: www.totallyinshape.nl

Geplaatst op dinsdag 26 maart 2019.

Over Totally in Shape

Dit bericht is geschreven door Totally in Shape. Het bedrijf valt onder sportschool uit Groningen. Trefwoorden van Totally in Shape uit Groningen : personal trainer, groepslessen, training, bedrijven, mental coaching, voedingsadvies, krachttraining, gezonde leefstijl, lifestyle, .

Lees meer over Totally in Shape.