Voordelen online boekhoudprogramma

Appwiki legt de 5 voordelen van het online boekhoudprogramma uit.

Voordelen online boekhoudprogramma

5 voordelen online boekhoudprogramma voor ondernemers Waarom zou je het jezelf moeilijk maken, als het ook makkelijk kan? Tijd is geld en je tijd wil je als ondernemer optimaal benutten. Eén van de mogelijkheden die je als ondernemer hebt, is het gebruiken van een online boekhoudprogramma. Online boekhouden neemt je werk uit handen waardoor je meer tijd overhoudt voor je onderneming. In dit artikel vertellen we jou over de vijf voordelen van een online boekhoudprogramma voor jou als ondernemer.

1. Tijdwinst

Een online boekhoudprogramma kan je als ondernemer veel tijdwinst opleveren. Wanneer je de boekhouding handmatig doet of in een Excel-document moet je zelf over boekhoudkennis beschikken. Bij een online boekhoudprogramma heb je zelf weinig tot geen kennis van boekhouden nodig. Het programma neemt je werk uit handen. Afhankelijk van welk boekhoudprogramma je hebt, neemt het programma meer of minder taken van je over. Je hebt bijvoorbeeld programma’s waarbij stap voor stap wordt aangegeven welke onderdelen je kunt invullen voor het inboeken van inkoop- en verkoopfacturen. Ook zijn er programma’s waarmee je belastingen kunt indienen. Door gebruik te maken van een boekhoudprogramma kun je dus veel tijd winnen.

2. Bankkoppeling

Tegenwoordig bieden ook steeds meer software ondersteuning aan een bankkoppeling. De naam bankkoppeling zeg het eigenlijk al: een koppeling tussen het boekhoudprogramma en de zakelijke bankrekening. De meest gebruikte variant van de bankkoppeling is een koppeling waarbij de bankmutaties automatisch in de boekhouding worden ingeladen. Dit biedt als voordeel dat bij- en afschrijvingen gelijk in de boekhouding worden verwerkt. Vervolgens heb jij daar geen omkijken meer naar.

3. Inzicht in bedrijfsproces

De boekhouding wordt vaak als verplicht nummertje gezien, maar een goed bijgehouden boekhouding biedt ook zeker mogelijkheden voor ondernemers. Met een online boekhoudprogramma heb je altijd en overal inzicht in het bedrijfsproces. Op elk gewenst moment kun je zien hoe je er financieel voor staat en belangrijk beslissingen nemen. Wil je weten of je kunt investeren in nieuwe computers of medewerkers? Met één druk op de knop zie jij of je de financiële ruimte hebt voor belangrijke beslissingen.

4. Koppelen bedrijfssoftware

Eén van de voordelen van online bedrijfssoftware, ook wel cloud software genoemd, is dat je de verschillende programma’s makkelijk kunt koppelen. Zo kun je de boekhoudsoftware koppelen met je facturatieprogramma, waardoor betaalde facturen automatisch worden verwerkt in de boekhouding. Wanneer je een winkel hebt, bijvoorbeeld een webwinkel, kun je het kassasysteem koppelen aan het boekhoudprogramma. De transacties worden dan automatisch verwerkt in het boekhoudprogramma. Doordat de gegevens automatisch worden uitgewisseld is de kans op fouten kleiner. Je hoeft niet langer handmatig de gegevens in verschillende programma’s in te voeren.

5. Mobiele applicatie

Wanneer je als ondernemer veel onderweg bent, is het ideaal als je op elk gewenst moment de boekhouding kunt inzien. Heb je even een moment tussen twee afspraken door of zit je in de trein? Via een online boekhoudprogramma met een mobiele applicatie werk jij je boekhouding eenvoudig bij. De boekhouding hoeft dus zeker geen last meer te zijn voor ondernemers.

Zoek & vind de beste boekhoudsoftware bij www.appwiki.nl.

Geplaatst op dinsdag 11 juli 2017.

Over Appwiki

Dit bericht is geschreven door Appwiki. Het bedrijf valt onder adviesbureau uit Groningen. Trefwoorden van Appwiki uit Groningen : software kiezen, software kopen, bedrijfssoftware kopen, bedrijfssoftware vergelijken, onafhankelijke vergelijker bedrijfssoftware, boekhoudsoftware, vergelijking van software, software vergelijkingssite, facturatiesoftware, urenregistratiesoftware, webshop software, relatiebeheersoftware,.

Lees meer over Appwiki.